Gårdagen handlade helt om att köpa julklappar. Maken och jag for in till stan utan barn och shoppade loss, fick även med en ny skidjacka till mig i shoppingkassarna. Vi hann med en thailunch och en gofika med goda vänner på stan, helt utan barn! Det var längesedan, vi hann faktiskt prata med varandra.
I dag har vi förberett inför Astrids 3-års kalas i morgon. Maken gjorde tårtbottnar och jag bakade saffransbullar. Sedan åt vi gemensam lunch, vilket inte händer alltför ofta i det här hemmet. Då diskuterade vi den i vår familj ständigt återkommande frågan: Vilken sida av hårdbrödsmörgåsen är den rätta att breda smör på?
Astrid tycker att så mycket smör som möjligt är hela poängen och hävdar, liksom sin far, att den gropiga sidan är den enda rätta...
Så här ser min och Ylvas smörgås ut. Vi vill ha smöret på den mjöliga sidan, eftersom den skrovliga sidan annars känns obehaglig mot tungan. Självklart eller hur? För man kan ju inte breda smör på den gropiga sidan för att sedan vända smörsidan ner mot tungan... Jag hävdar å det bestämdaste att denna sida är den rätta att ha smöret på. (Som argument har jag att man brer på den platta sidan på tekakor också, så det så.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar